O Zakładzie Mięsnym Smoliński

Zapewnienie konsumentom tradycyjnych wyrobów, najwyższej jakości, spełniających oczekiwania nawet najbardziej wymagających podniebień !

ZAKŁAD MIĘSNY „SMOLIŃSKI" Zbigniew Smoliński i Wspólnicy Sp. Jawna rozpoczęła swoją działalność w 1956 roku jako mały zakład rzemieślniczy znajdujący się na tyłach domu w Dobrej przy placu Wojska Polskiego 27. Założycielem był ojciec obecnego właściciela Wacław Smoliński. W tamtych czasach gospodarz jeździł po surowiec do Ostrowa Wielkopolskiego specjalnym wozem wybitym blachą aluminiową. Mięso przechowywane było w piwnicach w specjalnych dębowych beczkach zwanych peklówkami. Dopiero kilkanaście lat później udało się kupić lodówkę – było to pierwsze takie urządzenie w całym powiecie.  Na przełomie XX i XXI wieku – firma przeniosła działalność do nowo wybudowanego zakładu znajdującego się na Długiej Wsi niedaleko Dobrej. Od tego czasu zakład był kilkukrotnie rozbudowywany, moce przerobowe zwiększane i nowi pracownicy zatrudniani. Poza główną działalnością dotyczącą rozbioru tusz wieprzowych, wołowych oraz drobiu, a także produkcji wędlin i kiełbas, firma nieustannie otwiera nowe markety w okolicznych miejscowościach. 

stoisko z mięsem w sklepie

 

poltusza wieprzowa
póltusze wieprzowe
wyroby kiełbasy

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.